ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Buget-Finante si
Asistenta Economica
Nr.8236/22.10.2001
Dosar IIB/2

EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre pentru modificarea si completarea Hotarârii Consiliului Judetean Mures nr. 8/2001 privind numirea unor reprezentanti in Consiliul de Administratie al Casei de Asigurari de Sanatate a Judetului Mures


Legea asigurarilor sociale de sanatate nr. 145/1997 prevede ca organele de conducere ale caselor de asigurari de sanatate judetene sunt adunarea reprezentantilor si consiliul de administratie,
Consiliul Judetean Mures si-a desemnat membri in Consiliul de Administratie al Casei de Asigurari de Sanatate a Judetului Mures prin Hotarârea nr. 46/1998, hotarâre actualizata prin Hotarârea Consiliului Judetean Mures nr.8/1 februarie 2001, unul dintre membrii numiti fiind domnul presedinte al Consiliului Judetean Virág György.
Ca urmare a solicitarii inaintate de domnul Virág György de incetare a mandatului in Consiliul de Administratie al Casei de Asigurari de Sanatate a Judetului Mures, se impune numirea de catre Consiliul Judetean Mures a unui alt membru care sa-l inlocuiasca in aceasta functie.
De asemenea, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, prin Ordinul nr. 502/18.02.2001 a aprobat Statutul Caselor de Sanatate Judetene. Astfel, conform art.25 din Statut "persoanele care detin functii de conducere la furnizorii de servicii medicale care se afla in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate la Colegiul Medicilor si Colegiul Farmacistilor din România, nu pot fi membri ai Consiliului de Administratie al casei de asigurari de sanatate judetene".
Respectarea incompatibilitatilor de mai sus se dovedeste prin declaratie pe proprie raspundere, autentiuficata, conform art.28 din Statut.
Având in vedere cele de mai sus, se supune spre aprobare proiectul de hotarâre privind modificarea si completarea Hotarârii Consiliului Judetean nr. 8/2001.

D I R E CT O R
Bartha Iosif

VAZUT
VICEPRESEDINTE
Groza Emil