ROMÂNIA
JUDETUL MURES
CONSILIUL JUDETEAN
Directia Buget-Finante si
Asistenta Economica
Nr. 9874/30.11.2001


EXPUNERE DE MOTIVE
la proiectul de hotarâre privind stabilirea modului de administrare a terenurilor si cladirilor in care isi desfasoara activitatea invatamântul special de stat, preluate din domeniul public al statului, in domeniul public judetean, conform O.U.G. nr. 206/2000

In conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 206/2000 pentru modificarea si completarea Legii invatamântului nr. 84/1995, terenurile si cladirile in care isi desfasoara activitatea unitatile de invatamânt special de stat apartin domeniului public judetean.
In aplicarea acestor prevederi, au fost preluate prin protocol terenurile si cladirile celor trei scoli speciale din judet (Scoala speciala nr.1 Tg.Mures, Scoala speciala nr.2 Tg.Mures si Scoala profesionala speciala nr.6 Reghin) din proprietatea statului in proprietatea publica a judetului.
Asa cum prevede art.12 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia "bunurile din domeniul public pot fi date, dupa caz, in administrarea regiilor autonome, a prefecturilor, a autoritatilor administratiei publice centrale si locale, a altor institutii publice de interes national, judetean sau local.
Darea in administrare se realizeaza, dupa caz, prin hotarâre a Guvernului sau a Consiliului judetean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau a consiliului local".
In consecinta, se impune hotarârea modului de administrare a bunurilor preluate in domeniul public judetean, respectiv, terenurile si cladirile in care isi desfasoara activitatea invatamântul special din judetul Mures.
Intrucât scolile speciale au personalitate juridica, fiind ordonatori tertiari de credite, propunem ca administrarea terenurilor si cladirilor in care functioneaza invatamântul special de stat din judetul Mures, sa fie efectuata direct de institutiile scolilor speciale din judet, asa cum sunt nominalizate in anexa la prezenta hotarâre.

D I R E CT O R
Bartha Iosif

VAZUT
VICEPRESEDINTE
Groza Emil