Din agenda Consiliului Județean Mureș

 

17 decembrie 2004

Elaborat de: Chetan Livia

 

 

În perioada 3-5 decembrie 2004 în localitatea Montigny le Bretonneux, Franța s-a desfășurat o manifestare tradițională, cunoscută sub numele „ Tîrgul de Crăciun”. La această manifestare au fost invitați să participe și reprezentanții localităților înfrățite din alte țări. Alături de delegațiile unor localități din Marea Britanie, Irlanda, Germania, Spania, Italia a fost prezentă și o delegație a județului Mureș condusă de consilierul județean Vasile Boloș. Delegația a inclus în componența sa pe consilierul Sorin Stan din Serviciul de Dezvoltare regională, integrare europeană, programe și prognoze al Consiliului Județean Mureș, artiștii plastici Ioan Șulea și Mariana Șerban precum și reprezentanți ai comunei Lunca, localitate înfrățită cu Montigny, în frunte cu viceprimarul Ioan Moldovan.

Cu prilejul acestei manifestări a fost organizat un stand cu produse artizanale românești, respectiv au fost prezentate expoziții cu lucrări ale artiștilor plastici menționați.

S-au purtat, de asemenea, discuții cu primarul localității, domnul Michel Laugier, acestuia fiindu-i transmis un salut din partea președintelui Consiliului Județean Mureș, d-na Lokodi Edit Emoke.

Prezența la Montigny a permis, de asemenea, realizarea unei înțelegeri de colaborare, în cadrul programului Socrates, Erasmus, între Universitatea Petru Maior din Tîrgu Mureș și prestigioasa instituție Université de Versailles Saint- Quentin –en- Yvelines.

Delegația română a fost primită cu multă căldură și solicitudine, semn al bunelor relații stabilite în decursul a peste un deceniu de colaborări bilaterale.