Din agenda Consiliului Județean Mureș

 

18 octombrie 2004

Elaborat de: Chetan Livia

 

 

În perioada 15-16 octombrie a.c. s-au desfășurat „Zilele irlandeze” la Tîrgu Mureș. Manifestarea a fost organizată de Primăria Municipiului Tîrgu Mureș, Consiliul Județean Mureș, EXODEA Europe, Entreprise Ireland și s-a bucurat de prezența Excelenței Sale, Ambasadorul Irlandei în Ungaria și România, domnul Brendan McMahon. Tema întâlnirilor s-a axat pe oportunitățile de finanțare externă apărute în perspectiva integrării României în Uniunea Europeană. În deschidere au luat cuvântul domnul Viceprimar Csegzi Sándor, doamna Lokodi Edita Emőke, Președinte Consiliul Județean și Excelența Sa, domnul Ambasador al Irlandei. Programul a cuprins apoi întâlniri și dezbateri, grupate în trei sesiuni desfășurate pe parcursul zilei de vineri, 15 octombrie. Participanții s-au grupat pe arii de interes și au putut lua parte, în funcție de acestea, la diferite ateliere de lucru: pentru oameni de afaceri, ONG-uri și organisme publice. Consiliul Județean a organizat la Centrul de Informare „Europa” – Mureș, atelierul de lucru destinat autorităților publice. Participanții la acest atelier au putut afla de la oaspeții din Irlanda – dra Niamh Kenny, director Exodea și Domnul Ambasador însuși, despre organizarea administrativă a Republicii Irlanda și au avut un schimb pozitiv de idei și experiențe în domeniu. În după-amiaza aceleiași zile, avut loc vernisajul unei inedite expoziții de fotografii aparținând lui Kit Forhman. Expoziția prezintă fotografii realizate în Transilvania și Irlanda. Programul celei de a doua zile a cuprins întâlniri directe între oamenii de afaceri români și irlandezi.

 

 

Sâmbătă, 16 octombrie a.c., doamna Președinte a Consiliului Județean, Lokodi Edita Emőke, a avut o întrevedere cu domnul Montegi MASASHI, director al Japan – Hungary Business Office pe tema dezvoltării turismului în județul Mureș și atragerea de investitori japonezi în județul nostru.

 

În aceiași zi, doamna Președinte a mai purtat discuții cu domnul John E. SMITH, director al CP Holding Limited Marea Britanie, pe tema Parcului Industrial Mureș Aeroportului Internațional Tîrgu Mureș-Vidrasău, Zonei Industriale Ungheni și a posibilităților de investiții în județul Mureș.