Din agenda Consiliului Județean Mureș

 

15 octombrie 2004

Elaborat de: Chetan Livia

 

 

Astăzi, 15 octombrie a.c., va avea loc videoconferința cu județele și municipiul București. Videoconferința va fi prezidată de dl. Eugen Bejinariu, Ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului și va începe la ora 9,00. Teme ce vor fi discutate sunt: stadiul realizării principalilor indicatori economici pe primele 8 luni ale anului, aspecte privind activitatea în domeniul protecției mediului, probleme actuale ale administrației publice, agenda guvernamentală.

 

Consiliul Județean Mureș, împreună cu Primăria Municipiului Tîrgu Mureș, organizează în perioada 15-16 octombrie 2004 Sărbătoarea Zilelor Irlandeze. Manifestarea va include o conferință de afaceri având ca tem㠄Oportunitățile de finanțare externă apărute în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană”. Accentul va fi pus pe modalitățile prin care Republica Irlanda, beneficiind de sprijinul UE, a reușit să aibă în prezent o economie performantă. Alături de ONG-uri, autorități locale și publicul interesat va participa Excelența Sa Dl. Brendan McMahon, Ambasadorul Republicii Irlanda în Ungaria și România. În prima zi a manifestării lucrările se vor derula în trei sesiuni, iar în cea de a doua zi vor avea loc întâlniri de afaceri. Întregul eveniment se va desfășura la Palatul Culturii, începând de vineri, 15 octombrie a.c., ora 9,30.

 

 

 

Ieri, 14 octombrie a.c., a avut loc recepția finală a lucrării „Extindere și modernizare rețele de alimentare cu ap㔠din comuna Râciu. Lucrarea a fost finanțată prin Programul SAPARD și pentru a marca importanța ei, Primăria Râciu a organizat o festivitate la care au participat: doamna Lokodi Edita Emőke, Președinte al Consiliul Județean, domnul prefect Ovidiu Natea, domnul Ion Antonescu, Secretar de stat - Ministerul Culturii și Cultelor și domnul Claudiu Seucan, Secretar de stat – Ministerul Justiției, alți reprezentanți ai autorităților locale mureșene.