Din agenda Consiliului Județean Mureș

 

14 octombrie 2004

Elaborat de: Chetan Livia

 

 

Miercuri, 13 octombrie a.c., agenda de lucru a Președintelui Consiliului Județean Mureș, doamna Lokodi Edita Emőke, a inclus, printre altele, întâlniri și discuții cu:

 

►Consilieri din cadrul Consiliului Local al municipiului Tîrgu Mureș, lideri de formațiuni politice, ocazie cu care s-au dezbătut probleme curente legate de implementarea Programului de dezvoltare a infrastructurii în orașele mici și mijlocii (SAMTID). Programul SAMTID este un program finanțat de PHARE (fonduri aferente PHARE 2002 și PHARE 2003), fiind adresat orașelor mici și mijlocii și are două obiective majore:

1.       Finanțarea unor investiții în domeniul infrastructurii de apă și apă uzată,

2.       Sprijinirea pentru formarea unor operatori regionali care să asigure o performanță îmbunătățită din punct de vedere al calității serviciilor oferite comunităților, ca primă etapă în procesul de realizare a operatorilor pe bazine hidrografice.

Județul Mureș a pregătit o aplicație care a fost evaluată printre cele mai bune. Conform propunerii făcute de către județul Mureș, RA AQUASERV Tîrgu Mureș urmează să devină operator regional, urmând a asigura acest serviciu și în Reghin, Sighișoara, Tîrnăveni, Luduș, Sovata și Iernut. Proiectul se află în faza finală de analiză tehnică, financiară și instituțională în vederea obținerii acordului de finanțare din partea instituțiilor finanțatoare (BERD și BEI), precum și în vederea întocmirii Proiectului tehnic și a documentației necesare licitației internaționale pentru desemnarea Constructorului. Consiliul local al municipiului Tîrgu Mureș va decide asupra transformării regiei AQUASERV în societate comercială și operator regional în județul Mureș, în cadrul Programului SAMTID.

 

► o delegație a Consiliului Județean Alba. Tema întâlnirii a fost promovarea uni proiect în asociere între județul Mureș și județul Alba în cadrul Programului PHARE 2004 – 2006 Coeziune economică și socială, Proiecte mari de infrastructură regională. Proiectul vizează reabilitarea DJ 107 Alba Iulia – Blaj – Jidvei – Cetatea de Balt㠖 limita de județ Mureș – Cornești – Adămuș – Tîrnăveni și DN 14 A.

 

În cadrul programului de audiențe a fost primit un grup de medici, titulari de cabinete individuale din imobilul situat în str. Gh. Marinescu nr. 50 (fosta Policlinică Județeană nr.1), aflat în proprietatea domeniului public județean și administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență. Medicii au solicitat, în baza H.G. nr. 884/2004, concesionarea spațiilor în care funcționează aceste cabinete întrucât contractele lor de comodat expiră la 31 decembrie a.c., iar la cererile de prelungire adresate Spitalului au primit răspuns negativ. Consiliul Județean nu s-a pronunțat, pentru clarificarea situației spațiilor în cauză s-au cerut lămuriri Ministerului Sănătății.