Din agenda Consiliului Județean Mureș

 

2 august 2004

Elaborat de: Chețan Livia

 

 

În perioada 26–30 iulie 2004 coordonatorul Compartimentului pentru informatizarea administrației publice, Constantin Moga, a participat la un curs de Project Management cu studiu de caz pentru administrația public㠖 „MANAGEMENTUL PROIECTELOR - PLANIFICARE ȘI CONTROL” curs ce s-a desfășurat la București.

Cursul s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile, incluzând atât noțiuni teoretice cât și studiul de caz pentru un proiect din cadrul Administrației Publice și funcționalitatea produsului Microsoft Project 2000 cu aplicație practică în cadrul proiectelor.

Cursul se înscrie în planul de acțiuni al asociației ANIAP - Asociația Națională a Informaticienilor din Administrația Publică pe anul 2004 și în proiectul GRASP- Guvernance Reform and Sustainable Partnerships, proiect finanțat de Guvernul Statelor Unite prin Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațional㠖 USAID și implementat de Development Alternative Inc. – DAI și are drept scop formarea de specialiști în domeniu, care să asigure consultanță și asistență tehnică pentru managementul proiectelor.

Cursul a fost susținut de compania PROFESSIONAL MANAGEMENT SOLUTIONS .

 

In data de 31 iulie 2004 a avut loc o prelungire a seminarului de Project Management printr-o prezentare pe același subiect susținută de Christophor Troxler, membru al organizației Peace Corps Volunteer RITI-Access Field Project Manager. Ca suport utilizat la această prezentare a fost un proiect implementat în Valea Jiului, la Petroșani.

 

           

            Sâmbătă, 31 iulie 2004, d-na Președinte Lokodi Edita Emőke a participat la o întâlnire cu Asociația Microregiunea Valea Nirajului, întâlnire la care au luat parte și primari și consilieri din județ.

 

           

            Astăzi, 2 august a.c., pe agenda de lucru a Președintelui Consiliului Județean figurează, pe lângă rezolvarea unor probleme curente, o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor culturale, pentru a discuta posibilitatea atragerii de fonduri din programe europene de finanțare.

 

            La ora 13,00 va avea loc ședința Comisiei de Agricultură a Consiliului Județean. În cadrul ședinței, va fi făcută o analiză a expozițiilor de animale din județ, organizate conform Hotărârii Consiliului Județean Mureș nr. 34/2004 și va fi stabilit programul de activitate pentru trimestrul al treilea al anului în curs.

 

            Vineri, 6 august 2004, la ora 12, se va efectua deschiderea ofertelor pentru preselecția privind atribuirea serviciilor de aprovizionare și distribuție a produselor lactate și de panificație pentru preșcolari și elevi, în conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 96/2002. Deschiderea ofertelor va fi făcută la Consiliul Județean, în prezența delegaților societăților comerciale ofertante care doresc să participe la deschiderea plicurilor.

            Data limită pentru depunerea ofertelor la sediul Consiliului Județean este 4 august 2004, ora 10,00.